2ο Θερινό Σχολείο Αθλητικών Συντακτώ

Στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, κήρυξε την έναρξη των εργασιών του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, παρουσία του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού. Το θερινό Σχολείο απευθύνεται στα Μέλη του ΠΣΑΤ, τους Αθλητικούς Συντάκτες και δημοσιογράφους εν γένει, φοιτητές και σπουδαστές δημοσιογραφίας αλλά και αντίστοιχους συναφών σπουδών και η θεματολογία του για το 2015 ήταν:

1. Την πορεία του Ελληνικού Αθλητισμού προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο

2. Το πλαίσιο λειτουργίας και αρχών στα New Media – Η κρίση στα ΜΜΕ

Στο 2ο Θερινό Σχολείο δίδαξαν σπουδαίοι πανεπιστημιακοί καθηγητές, έγκριτοι δημοσιογράφοι, ειδικοί επιστήμονες, ενώ το «παρών» δίνουν κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες μας και προπονητές.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος τόνισε: «Οφείλουμε όλοι να κατευθύνουμε τον φίλαθλο κόσμο βάσει των Ολυμπιακών Αξιών. Να φτιάξουμε καλούς φιλάθλους. Η παιδεία είναι πάνω απ΄ όλα. Είναι καταλυτικής σημασίας η συνεχής επιμόρφωση».

Πριν ξεκινήσει η θεματολογία του 2ου Θερινού Σχολείου Αθλητικών Συντακτών, ο ΠΣΑΤ βράβευσε τον Πρόεδρο της ΔΟΑ, Ισίδωρο Κούβελο, την AIPS, την AIPS Europe, τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας, Ευθύμιο Κοτζά για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη διοργάνωση των Θερινών Σχολείων.