Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής

Για 11η φορά η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, την Διεθνή Σύνοδο για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής.

Για 11η φορά η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία διοργανώνει αυτές τις ημέρες στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας, την Διεθνή Σύνοδο για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής.

Συνολικά μετέχουν 63 άτομα από χώρες και έχει ως βασικό θέμα: «Ολυμπιακό Κίνημα» και ειδικό θέμα: «Ο αθλητισμός ως μέσο βιωσιμότητας και ανάπτυξης».

Η Τελετή Εναρξης έγινε στο Αμφιθέατρο «Δ. Βικέλας» στο Συνεδριακό Κέντρο των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ και μετά ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρος Κούβελος καλωσόρισε τους μετέχοντες ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στη στήλη του Pierre de COUBERTIN, αναβιωτή των Ολυμπιακών Αγώνων και στο μνημείο των Ιωάννη ΚΕΤΣΕΑ και Carl DIEM, πρωτεργατών ίδρυσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Συνολικά οκτώ προσωπικότητες θα μιλήσουν στους μετέχοντες και είναι οι:

Κωνσταντίνος Γεωργιάδης (Ελλάδα), επίτιμος Κοσμήτορας ΔΟΑ και Κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας το 2004. Δέκα χρόνια μετά την πραγματοποίηση τους».

Pal SCHMITT (Ουγγαρία), Μέλους ΔΟΕ, με θέμα: «Αθλητισμός και περιβάλλον».

Καθηγ. Andrea Kathryn TALENTINO (ΗΠΑ), Πρύτανης του Κολλεγίου Ελεύθερων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Norwich, ΗΠΑ, με θέμα: «Το Ολυμπιακό Κίνημα: κοινοτικός διάλογος και εδραίωση της ειρήνης».

Ask Vest CHRISTIANSEN (Δανία), Τμήμα Δημόσιας Υγείας του Τομέα Αθλητικής Επιστήμης, Πανεπιστήμιο Aarhus, Δανία, με θέμα: «Το ντόπινγκ, μία πρόκληση για την ακεραιότητα  της αθλητικής αριστείας».

Αναπλ. Καθηγ. Δρ. Κυριακή ΚΑΠΛΑΝΙΔΟΥ  (Ελλάδα), Τμήμα Τουρισμού, Αναψυχής και Διοίκησης Αθλητισμού του Κολλεγίου Υγείας και Ανθρώπινης Απόδοσης, Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ΗΠΑ, με θέμα: «Κληρονομιά, βιωσιμότητα και κοινωνική ευθύνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Αναπλ. Καθηγ. Δρ. Xue QIU (Κίνα), Ινστιτούτο Αθλητικής Επιστήμης της Κίνας, με θέμα: «Η σχέση ανάμεσα στην αστικοποίηση και τον αστικό αθλητισμό».

Δρ. Βασιλική ΤΖΑΧΡΗΣΤΑ (Ελλάδα), αρχαιολόγου, με θέμα: «Το Ολυμπιακό Κίνημα: Σύμβολα και συμβολισμοί»

Νίκη ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ (Ελλάδα),  Ολυμπιονίκης, με θέμα: «Ολυμπιονίκες: Προσεγγίζοντας τις Ολυμπιακές αρχές μέσα από το μύθο».

Η 11η Διεθνής Σύνοδος για Εκπαιδευτικούς και Στελέχη Ανωτάτων Ιδρυμάτων Φυσικής Αγωγής θα κλείσει με την παρουσίαση των συμπερασμάτων των ομάδων συζήτησης και την απονομή διπλωμάτων συμμετοχής.