Επιτροπή Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς

Με τη συμμετοχή του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου και του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου και υπό την Προεδρία του μέλους της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου, έγινε στην έδρα της ΔΟΕ στην Λωζάνη, η πρώτη συνεδρίαση της νέας Επιτροπής Πολιτισμού και Ολυμπιακής Κληρονομιάς, στην οποία έχει ενταχθεί η δράση της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία κατά τον Πρόεδρο Τόμας Μπαχ που παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, συμβάλει αποφασιστικά στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Από τον κ. Ισίδωρο Κούβελο έγινε ανάλυση της εκπαιδευτικής δράσης της ΔΟΑ για το 2015, ενώ πολλά μέλη της Επιτροπής αναφέρθηκαν με ιδιαίτερα θετικό τρόπο για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία τα τελευταία χρόνια, χωρίς μάλιστα να υπάρχει οικονομική βοήθεια από την Πολιτεία.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ προσκάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να πραγματοποιήσουν την επόμενη συνεδρίαση τους στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ήταν και η τελευταία που διεξάγεται υπό την Προεδρία του Έλληνα Μέλους της ΔΟΕ Λάμπη Νικολάου ο οποίος στο τέλος του έτους αποχωρεί από τη ΔΟΕ λόγω ορίου ηλικίας.