Ίδρυση της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης

Ίδρυση της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης υπό την αιγίδα της Ένωσης των Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας, η ίδρυση της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης.  Στη σλοβενική πρωτεύουσα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι 24 Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, κατά τη διάρκεια του 4ου Συνεδρίου των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης που συζήτησαν για την καλλιέργεια και διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας σε όλη την Ευρώπη αλλά και το ρόλο που πρέπει να έχουν οι Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες στο παγκόσμιο Ολυμπιακό και αθλητικό κίνημα.

Στη συνέχεια, ψηφίστηκε η πρώτη Εκτελεστική Επιτροπή της Ένωσης Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης, την οποία αποτελούν οι: Πρόεδρος ο Καθηγητής Manfred Lämmer (Γερμανία), Αντιπρόεδρος η Καθηγήτρια Marina Bulatova (Ουκρανία), Αντιπρόεδρος ο Δρ. Lozan Mitev (Boυλγαρία), Ταμίας ο Αleš Šolar (Σλοβενία), Γεν. Γραμματέας Marion Lacroix (Γαλλία) και Μέλη ο Βοηθός Καθηγητής Saša Ceraj (Κροατία) και ο Δρ. Ivans Klementjevs (Λετονία).

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία και ο Πρόεδρος της Ισίδωρος Κούβελος, εύχονται κάθε επιτυχία στο έργο της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής, με την προσδοκία άμεσης και γόνιμης συνεργασίας στο μέλλον.