Ισίδωρος Κούβελος

Με το βραβείο προσφοράς στο Ολυμπιακό Κίνημα, τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Κώστα Θάνο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Με το βραβείο προσφοράς στο Ολυμπιακό Κίνημα, τιμήθηκε από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης, Κώστα Θάνο, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος.
Μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ Κώστας Θάνος τόνισε: «Ειδική αναφορά θα κάνω στον κ. Κούβελο και να του δώσω θερμά συγχαρητήρια για τη δουλειά όσον αφορά την ανάδειξη του Ολυμπιακού Κινήματος.»

Στην αρωγή της ΕΟΦΠ για την προώθηση του Ολυμπιακού Κινήματος στα νέα παιδιά μέσω των προγραμμάτων της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, στάθηκε ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος: «Η πάλη είνα αρωγός στην προσπάθεια της Εθνικής Ακαδημίας.

Βρίσκεται κοντά μας, σε όλα τα προγράμματα, με Ολυμπιονίκες, παλιούς αλλά και εν ενεργεία αθλητές. Γιατί τα παιδιά πρέπει να έχουν ινδάλματα. Ο ρόλος του Ολυμπιονίκη δεν τελειώνει όταν θα πάρει το μετάλλιο ή θα κατακτήσει κάποια θέση. Ο ρόλος του ξεκινάει από την ώρα που θα πάρει το μετάλλιο. Έχει την υποχρέωση να δώσει κάτι πίσω από αυτά που κέρδισε κάνοντας αθλητισμό. Κάτι από αυτά που του προσέφερε το κράτος. Είναι υποχρεωμένος να έρθει κοντά στη νέα γενιά και να την διδάξει. Σύσσωμη η πάλη είναι κοντά. Στηρίζει το έργο της ΕΘΝΟΑ», τόνισε ο κ. Κούβελος.

Και κατέληξε: «Η πάλη επιτελεί πολύ σημαντικό έργο. Δεν μπορεί να υπάρχει Ολυμπιακό Κίνημα χωρίς την πάλη και το τρέξιμο. Το 2013 δώσαμε μια μεγάλη μάχη για το αυτονόητο: ότι η πάλη έπρεπε να μείνει στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Έγιναν πολλά λάθη από την παγκόσμια ομοσπονδία. Τώρα όλα έχουν μπει σε έναν καλό δρόμο. Το ιστορικό άθλημα, ειδικά στην Ελλάδα, πρέπει να ακολουθήσει τα βήματα των Ολυμπιονικών μας, του Γαλακτόπουλου, του Μηγιάκη και όλων των άλλων. Πρέπει να συνεχίσει την παραγωγή με νέους αθλητές, ώστε να δημιουργήσει νέα πρότυπα για τη νεολαία».