Ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ

Τους φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών για Ολυμπιακές Σπουδές που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, συνάντησε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ, στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Αρχαία Ολυμπία.

Ο κ. Μπαχ που παρακολούθησε από κοντά την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για το «Ρίο 2016», συνομίλησε με τους φοιτητές, άκουσε τις εντυπώσεις τους από το Πρόγραμμα και φωτογραφήθηκε μαζί τους, στο μνημείο του Βαρώνου Πιερ ντε Κουμπερτέν, παρουσία του Προέδρου της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου και του Επίτιμου Κοσμήτορα Κωνσταντίνου Γεωργιάδη.

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών για Ολυμπιακές Σπουδές αποτελεί καινοτομία για το Ολυμπιακό Κίνημα σε διεθνές επίπεδο και στηρίζεται από την Ολυμπιακή Αλληλεγγύη (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή). Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στηρίζεται στους τρεις πυλώνες του Ολυμπιακού Κινήματος, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που αποτελούν τη βάση του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Παιδαγωγικής.

Η φιλοσοφία του προγράμματος συνάδει με τη φιλοσοφία του Ολυμπιακού Κινήματος για τη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους σε διεθνές επίπεδο, την προαγωγή της γνώσης και της έρευνας σε Ολυμπιακά θέματα και την παγκόσμια και ισότιμη συμμετοχή.