Συνεργασία με το Guangzhou Sport University υπέγραψε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία

Μία ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία, με το διεθνούς κύρους Πανεπιστήμιο της Guangzhou, υπέγραψε η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, στο πλαίσιο του σπουδαίου έργου της για την καλλιέργεια, ανάπτυξη και διάδοση της Ολυμπιακής παιδείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Μιχάλης Φυσεντζίδης υποδέχθηκε στα γραφεία της Ακαδημίας στην Αθήνα την εξαμελή αποστολή από την Κίνα και μαζί με τον Αντιπρόεδρο της ΔΟΑ Αθανάσιο Στρίγκα, το μέλος της Εφορείας Ξένια Αργειτάκη και τον επίτιμο Κοσμήτορα της ΔΟΑ, Κωνσταντίνο Γεωργιάδη, είχαν εποικοδομητική συζήτηση με τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου της Guangzhou, αντάλλαξαν απόψεις για τους τρόπους με τους οποίους η συνεργασία θα είναι επωφελής και για τις δύο πλευρές και στο τέλος, μπήκαν οι υπογραφές στο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Guangzhou Sport University της Κίνας σηματοδοτεί την έναρξη συνεργασίας με ένα από τα πιο σημαντικά αθλητικά πανεπιστήμια της χώρας αυτής. Η ΔΟΑ θα μεταφέρει τεχνογνωσία και εμπειρίες πάνω σε θέματα διδασκαλίας που άπτονται της Ολυμπιακής Παιδείας και θα δημιουργήσει κοινές εκπαιδευτικές και επιστημονικές δράσεις με το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.

Επίσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Δήμο του Shantou και του ιδρύματος Shantou Tang Qinguan (ένα δεύτερο εξίσου σημαντικό Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη πριν από λίγους μήνες) η ΔΟΑ σε συνεργασία το Guangzhou Sport University θα ηγηθούν της προσπάθειας δημιουργίας μιας νέας αθλητικής ακαδημίας, της Shantou Olympic Sports Academy, στις περιοχές του Shantou και του PingPang.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, πέρα από την ίδρυση του νέου ακαδημαϊκού οργανισμού, θα συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του προγράμματος σπουδών με επίκεντρο το πνεύμα, τις αξίες και τις αρχές του Ολυμπισμού. Επιπλέον, η ΔΟΑ θα αναλάβει και τη διοργάνωση ειδικών εκπαιδευτικών εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις στην Αρχαία Ολυμπία, εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε επιλεγμένους φοιτητές από τη νεοϊδρυθείσα Ακαδημία, τη Shantou Sports Academy.

H συγκεκριμένη συνεργασία ενισχύει τον ρόλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην παγκόσμια Ολυμπιακή και αθλητική οικογένεια, υπογραμμίζει τον ξεχωριστό εκπαιδευτικό της ρόλο και συνεχίζει τις συνεργασίες που έχει με τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.