Η νέα συνέργεια της ΔΟΑ με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Σαουδικής Αραβίας

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, έχει τεθεί σε εφαρμογή η υιοθέτηση κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τις Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες παγκοσμίως. Μια τέτοια εξέλιξη θα ενισχύσει τον ρόλο των Εθνικών Ακαδημιών όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο αλλά σε ολόκληρο τον Ολυμπιακό χάρτη.

Από την άποψη αυτή, η ΔΟΑ προχώρησε στην έναρξη μιας νέας συνέργειας με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία επαναδραστηριοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2021, υπό την Προεδρία του Πρίγκιπα Fahad Bin Jalawi Al Saud και τη διοίκηση του Διευθύνοντος Συμβούλου, Ali Oun Alzaid.

Η αντιπροσωπεία της DOA, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ισίδωρο Κούβελο, τον Διονύση Γάγγα, σύμβουλο του Προέδρου και την Αλεξάνδρα Καραΐσκου, υπεύθυνη για τις Εθνικές Ολυμπιακές Ακαδημίες παγκοσμίως, ήταν παρούσα στο Ριάντ, από τις 16 έως τις 18 Μαρτίου, προκειμένου να εδραιώσουν τα βήματα. για την ανάπτυξη της Ολυμπιακής Παιδείας στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

Πραγματοποιήθηκε Συμπόσιο για την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών μέσω των Εθνικών Ολυμπιακών Αξιών με την παρουσία στελεχών από το Υπουργείο Αθλητισμού και το Υπουργείο Παιδείας, Πανεπιστημιακών και Σχολικών Ομοσπονδιών και άλλων κρατικών αρχών της Σαουδικής Αραβίας. Ο Καθ. Διονύσης Γάγγας έκανε ομιλία για τις έννοιες των Ολυμπιακών Αξιών και η κα Αλεξάνδρα Καραΐσκου παρουσίασε τον ρόλο των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να επεκταθούν, σε συνεργασία με τη ΔΟΑ, για την ανάπτυξη του Ολυμπιακού Κινήματος στο Βασίλειο της τη Σαουδική Αραβία καθώς και τις αραβικές χώρες.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή Μημονίου Συνεργασίας, το οποίο ορίζει νέες μορφές συνεργειών με την Ολυμπιακή Ακαδημία της Σαουδικής Αραβίας, στο πλαίσιο των προσεχών αθλητικών εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν τα επόμενα χρόνια στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, με την παρουσία αξιωματούχων από το Αθλητικό Κίνημα.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, στην ομιλία του, δήλωσε: «Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία μεταξύ της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Σαουδικής Αραβίας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που ξεκινά σήμερα, θα προσφέρει αμοιβαία οφέλη και για τους δύο θεσμούς, διευρύνοντας νέους ορίζοντες στις πρωτοβουλίες σας για την ανάπτυξη του αθλητικού κινήματος , παρέχοντας ένα στέρεο έδαφος για τη νεολαία των αραβικών κοινωνιών».

Η IΔΟΑ συγχαίρει θερμά όλη την ομάδα της Ολυμπιακής Ακαδημίας της Σαουδικής Αραβίας για τον επαγγελματισμό και την εξαιρετική δουλειά που παράγει προκειμένου να ενδυναμώσει την αποστολή της στη Μέση Ανατολή.