Έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος θα κηρύξει την Κυριακή 17 Ιουνίου 2018, στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας για Νέους Μετέχοντες.

 

Το βασικό θέμα της Συνόδου είναι «Ο Αθλητής ως Πρότυπο» με ειδικό θέμα «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ένας Ολυμπιακός αθλητής προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του ως προτύπου», το οποίο θα συζητηθεί και θα αναλυθεί διεξοδικά στις εργασίες που θα γίνουν στην Αρχαία Ολυμπία.

 

Τους νέους και τις νέες από όλο τον κόσμο θα καλωσορίσει ο Πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γεώργιος Βασιλειάδης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος. Επίσης θα διαβαστεί μήνυμα του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρος Thomas Bach.

 

Στη Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες που θα διαρκέσει ως τις 30 Ιουνίου, θα πάρουν μέρος 170 άτομα από 90 χώρες, ενώ θα υπάρχουν και 27 συντονιστές και 12 ομιλητές.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Λόφο της Πνύκας, θα γίνει απονομή της τιμητικής διάκρισης «Δελφοί» της ΔΟΑ, στον κ. Barry Maister, ONZM, Mέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τη Νέα Ζηλανδία, ενώ θα απονεμηθεί η τιμητική διάκριση «Αθηνά» στην Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ιαπωνίας.

Επίσης θα γίνει απονομή της τιμητικής διάκρισης «Αθήνα», στον Καθηγητή Stephen G. Miller, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Μπέρκλεϋ στις ΗΠΑ.

Τέλος η τιμητική διάκριση «Ολυμπία» θα απονεμηθεί στον Καθηγητή Δρα Ingomar Weiler, Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Karl Franzens του Γκρατζ στην Αυστρία.

Τα μουσικά μέρη της εκδήλωσης θα ερμηνεύσει η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση της κυρίας Kωνσταντίνας Πιτσιάκου. Θα συνοδεύσει η πιανίστα Ειρήνη Αντωνιάδου. Tην προσαρμογή για παιδική χορωδία του Ολυμπιακού και Εθνικού Ύμνου έχει πραγματοποιήσει ο κύριος Γιάννης Μπελώνης.