Η ΔΟΑ “Συμπαίκτης” στο μέλλον του Αθλητισμού 

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία συμμετέχει με δικό της περίπτερο στην έκθεση αθλητισμού που διοργανώνει η ΓΓΑ στην Πάτρα 8 -10 Απριλίου 2022 στο πλαίσιο του Συνεδρίου “Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό – Συμπαίκτες στο μέλλον του Αθλητισμού”.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης απηύθυναν χαιρετισμό κατά την έναρξη του Συνεδρίου ενώ ανάμεσα στους ομιλητές της πρώτης μέρας ήταν και το Μέλος ΔΟΕ για την Ελλάδα και Πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος. Οι ανωτέρω, μετά τις εισηγήσεις τους, παρευρέθηκαν στο περίπτερο της ΔΟΑ και ενημερώθηκαν από τα στελέχη της σχετικά με τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της ΔΟΑ.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, θα μιλήσει στο Συνέδριο στις 9 Απριλίου για τον Ολυμπισμό ως μέσο καλλιέργειας μιας καλύτερης παιδείας στο πλαίσιο της ενότητας για τον εκπαιδευτικό χαρακτήρα του αθλητισμού και παράλληλα θα αναπτύξει τον ρόλο της ΔΟΑ  στην διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών διεθνώς.

Η Δυτική Ελλάδα είναι ο πρώτος σταθμός από τις 13 Περιφέρειες της χώρας στις οποίες θα λάβουν χώρα οι ανοιχτές τριήμερες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή αθλητικών φορέων της Περιφέρειας, των Δήμων, των Επιμελητηρίων καθώς και των Αθλητικών Ομοσπονδιών.