Όπως είπε ο σπουδαίος ακτιβιστής, ο οποίος ζήτησε την ισότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Αφροαμερικανούς, Martin Luther King: «Ό, τι κι αν κάνετε, πρέπει να συνεχίσετε να προχωράτε».

Λέγεται συνήθως ότι όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει και τρόπος και δύναμη. Δύναμη να ξεπεράσει κάποιος τον εαυτό του, να αναιρέσει τους περιορισμούς και τα εμπόδια που σταματούν την αυτοβελτίωση και την πρόοδο. Για να συνεχίσει! Και αυτό είναι και ο Ολυμπισμός και οι αξίες που υποστηρίζει.

Η 16η Σύνοδος της ΔΟΑ για το 2020 σε ψηφιακή μορφή, μεταφέρει επίσης αυτό το μήνυμα υπό αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Όχι, ωστόσο, στο μαγικό και εμπνευσμένο περιβάλλον της Ολυμπίας, αλλά μέσα από ένα εικονικό περιβάλλον που μεταφέρει και αυτές τις λάμψεις!

Ο Ολυμπιακός ύμνος ακούστηκε στις οθόνες των εκπροσώπων των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών σε πολλές γωνιές του κόσμου, κατά την έναρξη της 16ης Διεθνούς Συνόδου για Διευθυντές των ΕΟΑ, η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου. Το κύριο θέμα της φετινής συνόδου είναι «Ολυμπισμός και ανθρωπισμός», ενώ το ειδικό θέμα είναι «Ανθρώπινα δικαιώματα στα Ολυμπιακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα».

Τη Σύνοδο παρακολουθούν 57 ενεργές ΕΟΑ, οι οποίες δείχνουν τη δυναμική και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν και να έχουν ρόλο στο Ολυμπιακό Κίνημα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, 7 διακεκριμένοι ομιλητές και 20 ακαδημαϊκοί παρατηρητές και οι εργασίες θα διαρκέσουν 7 ημέρες με ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες συζητήσεις και καλά οργανωμένες ομάδες εργασίας.