Ψήφισμα στη μνήμη του Ντίνου Μιχαηλίδη

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, σε έκτακτη συνεδρίαση της Εφορείας της, μετά από την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου του Ντίνου ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα στη μνήμη του

Ο Ολυμπιακός κόσμος και ο  κυπριακός αθλητισμός είναι φτωχότερος από χτες, 7 Ιουνίου 2022, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο τέως πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής αφιέρωσε τη ζωή του στον αθλητισμό, επηρεάζοντας τη ζωή πολλών νέων ανθρώπων από τις θέσεις ευθύνης που κατείχε. Υπήρξε σπουδαίος αθλητής στίβου, καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής στίβου, γυμναστής στον ποδοσφαιρικό ΑΠΟΕΛ και προπονητής μπάσκετ και βόλεϊ.

Ήταν από τους ιδρυτές της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, ο πρώτος της Κοσμήτορας και για οκτώ χρόνια πρόεδρός της. Είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, με εκατοντάδες άρθρα, βιβλία, δοκίμια και παρουσιάσεις σε θέματα Ολυμπιακής Παιδείας κι Ανάπτυξης του Αθλητισμού. Ήταν σπάνιος άνθρωπος, με ήθος και ευγένεια, ένας ανιδιοτελής εργάτης του Ολυμπισμού, θερμός φίλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και τακτικός ομιλητής σε Συνόδους της στην Αρχαία Ολυμπία. Ήταν πολύ αγαπητός στο Ολυμπιακό Κίνημα και οι ομιλίες του στην Ολυμπία πάντοτε μαγνήτιζαν τους παρευρισκόμενους.

Η ΔΟΑ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και

αποφασίζει

1. να στείλει στεφάνι στην κηδεία του.
  2. να απευθύνει συλλυπητήριο γράμμα στην οικογένειά του.
  3. να κρατήσει μεσίστια τη σημαία της Κύπρου κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Συνόδου Νέων Ολυμπιακών Πρεσβευτών
  4. να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του στη Διεθνή Σύνοδο για Εκπροσώπους ΕΟΑ/ΕΟΕ
  5. να δημοσιεύσει το ψήφισμα αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

IΣΙΔΩΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΟΣ