Ψήφισμα της ΔΟΑ για τον Πέτρο Λινάρδο

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία, μετά από την αναγγελία του θανάτου του Πέτρου Λινάρδου, σε έκτακτη συνεδρίασή της Εφορείας της, αποφάσισε να εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα:

Με μεγάλη θλίψη, η Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας ενημερώθηκε για τον θάνατο του κορυφαίου δημοσιογράφου, ιστορικού και συγγραφέα Πέτρου Λινάρδου.

Για περισσότερα από 70 χρόνια , αυτός ο μεγάλος δάσκαλος της αθλητικής δημοσιογραφίας, υπηρέτησε με την πένα του το αθλητικό και Ολυμπιακό κίνημα αναδεικνύοντας τις Ολυμπιακές αξίες.

Με την ιστορική του έρευνα φώτισε άγνωστες πτυχές της ελληνικής αθλητικής και Ολυμπιακής ιστορίας και ανέδειξε άγνωστες και ανέκδοτες ιστορίες που χωρίς αυτόν θα είχαν χαθεί στη λήθη του χρόνου.

Η πίστη και η προσήλωσή του στα Ιδανικά και τις Αρχές του Ολυμπισμού τον ώθησαν να αρθρογραφεί μέχρι τις τελευταίες στιγμές του, εστιάζοντας πάντα στη θετική πλευρά του αθλητισμού και δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες αθλητικοί δημοσιογράφοι τον αποκαλούν «δάσκαλο».

Ο εκλιπών υπήρξε θερμός φίλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, η οποία τον βράβευσε για την προσφορά του το 2006 με το Βραβείο «ΟΛΥΜΠΙΑ», ενώ η  Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, το 2003, του απένειμε το Olympic Order.

Η Εφορείας της ΔΟΑ επίσης α π ο φ ά σ ι σ ε

  1. Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου του οποίου διετέλεσε Πρόεδρος για 16 χρόνια.
  2. Να αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες της ΔΟΑ για πέντε ημέρες.
  3. Να δημοσιεύσει το παρόν Ψήφισμα στον Τύπο και να το αναρτήσει σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της ΔΟΑ.
  4. Να καθιερώσει υποτροφία στο όνομα του για την συμμετοχή κάθε χρόνο ενός δημοσιογράφου στο Ολυμπιακό Σεμινάριο