Το «1ο Ολυμπιακό Σεμινάριο της ΔΕΜΑ»

Το «1ο Οlympia Seminar της ΔΕΜΑ» το οποίο οργανώθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και τη Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΟΑστην Αρχαία Ολυμπία μεταξύ 2 και 5 Οκτωβρίου 2013.

Οκτώ διακεκριμένοι ομιλητές παρουσίασαν ιστορικές, κοινωνικο-πολιτικές, οικονομικές και οργανωτικές πτυχές των Μεσογειακών Αγώνων, ενώ οι 33 συμμετάσχοντες/αθλητές μοιράστηκαν τις εμπειρίες και τις απόψεις τους σχετικά με τους Μεσογειακούς Αγώνες. Στην προσπάθειά τους να βρουν τρόπους για να βελτιώσουν ορισμένες πτυχές των Αγώνων, σχημάτισαν διαφορετικές ομάδες συζήτησης με πρωϊνές και απογευματινές συνεδρίες.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου έκλεισε με την παρακολούθηση της Τελετής Παράδοσης στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στις 5 Οκτωβρίου, της Ολυμπιακής Φλόγας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Σότσι 2014».

Το εκλεπτυσμένο πρόγραμμα σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό των συμμετεχόντων έκαναν το «1ο Οlympia Seminar της ΔΕΜΑ»  ένα πολλά υποσχόμενο βήμα για συζήτηση και ανάλυση, μέσω της οποίας η Εκτελεστική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων θα ενημερώνεται για τα προβλήματα και τις ανησυχίες των αθλητών, προκειμένου να βελτιώσει και οργανώσει ακόμα καλύτερους Αγώνες στο μέλλον.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΜΑ, Amar Addadi, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για το Σεμινάριο και μαζί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανάπτυξης και Συνεργασίας της ΔΕΜΑ, Tulio Paratore εξετάζουν την ιδέα της καθιέρωσης του Σεμιναρίου σε ετήσια ή διετή βάση και έχουν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίας για το επόμενο, το 2014.