Το ταξίδι της για τη Ρωσία ξεκίνησε η Φλόγα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014», μετά την ολοκλήρωση της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους και την Τελετή Παράδοσης που έγινε απόψε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια. Η Ολυμπιακή Φλόγα παραδόθηκε από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρο Καπράλο στον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Κάζακ που ήταν επικεφαλής της ρωσικής αποστολής.

Τελευταίος Λαμπαδηδρόμος ήταν ο επτά φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην  παγοδρομία Παναγιώτης Μαρκουΐζος που άναψε το βωμό μέσα στο Καλλιμάρμαρο, για να ακολουθήσει ο χορός των Ιερειών που εμπνεύστηκε η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα.

Στη συνέχεια η Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη έδωσε το ιερό φως του Ολυμπισμού στον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, ο οποίος κάτω από τα χειροκροτήματα των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν την Τελετή, παρέδωσε το ιερό φως του Ολυμπισμού στην αποστολή του Σότσι.

Την Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας παρακολούθησαν ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, το μέλος της ΔΟΕ Λάμπης Νικολάου και πλήθος άλλων επισήμων.

Πριν από την Τελετή, η ορχήστρα, η χορωδία και η παιδική χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, υπό τη διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη και με σολίστ το βαρύτονο Δημήτρη Βουδούρη και τη σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ερμήνευσαν τα έργα: «Πέντε Ελληνικοί Χοροί για μεγάλη ορχήστρα» του Νίκου Σκαλκώτα και «Πολοβιτσιανοί Χοροί» του Alexander Borodin από την όπερα «Πρίγκιπας Ιγκορ». Τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας τραγούδησε ο βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς.